Friday, August 3, 2018

Chickpea and walnut seitan sausages (EN/ RO)


Even if the summer here looks more like fall, it's still the grill and barbecue season and sometimes some foods that are usually made on a grill are perfect to boost one's mood when it's rainy and grey outside. 
And sausages are something that is traditionally grilled and enjoyed at barbecues. Also when the sausages are vegan everything is looking so much better, am I right?
Of course, you can buy your sausages, but why should you? These ones are so easy to make, delicious and a lot healthier that the ones you can buy. So let's make some amazingly delicious vegan sausages!


Ingredients (yields about 10 sausages):
** 250 g (2 cups) wheat gluten
** 100 g (1/2 cup) chickpeas (cooked)
** 60 g (1/2 cup) walnuts
** 130 g (1/2 cup) tahini
** 1.5 tbsp garlic powder
** 1 tbsp smoky paprika
** 3 tbsp soy sauce
** 1 tsp coriander
** 1 tsp sage
** 1 tsp black pepper
** 1 tsp thyme
** 250 ml (1 cup) water

Method:
In a food processor blend together the walnuts, cooked chickpeas, tahini and spices with a splash of water until you have a paste with some walnut crumbs in it. Add the soy sauce and the gluten in the food processor and start blending, adding the rest of the water, until you have a wet dough.
You can knead the dough for 1-2 minutes more, but not too much, because you don't want your sausages to be too chewy.
Divide the dough in 10 equal pieces that you're gonna roll in some aluminum foil (or clingfilm). Make sure that the ends are tight then steam or boil your sausages for about 30 minutes.
Let them cool then you can grill or fry them or you can enjoy just like that on a bun with your favorite toppings.


Also, I have a video for this recipe too: 


If you like what you see, don't forget to follow this blog, subscribe to my YouTube channel and also comment and share the things that you like!



Ingrediente (ies aproximativ 10 cârnăciori):
** 250 g gluten de grâu
** 100 g năut (fiert)
** 60 g nuci
** 130 g tahini
** 1,5 linguri usturoi pudra
** 1 lingura ardei gras
** 3 linguri sos de soia
** 1 lingurita coriandru
** 1 linguriță salvie
** 1 lingurita negru
** 1 lingurita cimbru
** 250 ml apă

Metodă:
Într-un robot de bucătărie amestecați împreună nucile, năutul fiert, tahini și condimentele, cu un pic de apă până când aveți o pastă cu niște firmituri de nuci. Adăugați sosul de soia și glutenul în robotul de bucătărie procesați, adăugând restul de apă, până când aveți un aluat umed.
Puteți să frământați aluatul timp de încă1-2 minute, dar nu prea mult, pentru că nu doriți să aveți niște cârnăciori gumoși.
Împărțiți aluatul în 10 bucăți egale pe care le rulați în folie de aluminiu (sau folie alimentară). Asigurați-vă că sunt bine strânși la capetele, apoi gătiți la aburi sau fierbeți cârnăciorii timp de aproximativ 30 de minute.
Lăsați-i să se răcească, apoi puteți să îi prajiti sau să îi facți la grill sau puteți să îi consumati ca atare insoțiți de toppingurile preferate.





No comments:

Post a Comment