🍪 De ce merită să-i încerci?
Acești biscuiți nu sunt doar un răsfăț dulce. Sunt făcuți cu grijă, din ingrediente care aduc un plus de gust, textură și valoare nutritivă:
-
Făină integrală – pentru fibre și sațietate
-
Făină de migdale – grăsimi sănătoase și gust delicat
-
Făină din semințe de dovleac – proteine și minerale esențiale
În plus, sunt gata în maxim 25 de minute și îi poți adapta ușor în funcție de preferințe.
⏱️ Când să-i savurezi:
-
Mic dejun alături de o cafea cu lapte vegetal
-
Gustare pentru birou sau școală
-
Desert după masă, cu un strop de gem sau iaurt vegetal
-
În pachetul celor mici – se păstrează bine și nu se sfărâmă ușor
Ingrediente:
300 g mix de făină (100 g făină integrală, 100 g făină migdale, 100 g făină din semințe de dovleac)75 ml lapte de soia
75 g zahăr
50 g unt vegetal rece
5 ml extract de vanilie
3 g praf de copt
1 g sare
Metodă:
Preîncălziți cuptorul la 200℃ timp de 10 minute.Amestecați bine ingredientele uscate (făina, zahărul, praful de copt și sarea). Răzuiți untul rece pe răzătoarea mare. Adăugați laptele și extractul de vanilie.
Amestecați aluatul până când toate ingreientele sunt încorporate.
Aveți grijă să nu suprafrământați aluatul.
Formați 6-8 biscuiți de aproximativ 1 cm grosime.
Coaceți 15 minute la 200℃.
Ingredients:
300 g flour mix (100 g whole wheat flour, 100 g almond flour, 100 g pumpkin seed flour)75 ml soy milk
75 g sugar
50 g cold vegetable butter
5 ml vanilla extract
3 g baking powder
1 g salt
Method:
Preheat the oven to 200℃ for 10 minutes.
Mix the dry ingredients (flour, sugar, baking powder and salt) thoroughly. Grate the cold butter over a large grater. Add the milk and vanilla extract.
Mix the dough until all ingredients are incorporated.
Be careful not to over-knead the dough.
Shape into 6-8 biscuits about 1 cm thick.
Bake for 15 minutes at 200℃.
Mix the dry ingredients (flour, sugar, baking powder and salt) thoroughly. Grate the cold butter over a large grater. Add the milk and vanilla extract.
Mix the dough until all ingredients are incorporated.
Be careful not to over-knead the dough.
Shape into 6-8 biscuits about 1 cm thick.
Bake for 15 minutes at 200℃.
No comments:
Post a Comment