I actually grew up eating a version of this dip and it's nice that I can improve it and make it my own. Because it's always nice to customize your food.
This version of this dip is oil free, delicious and very easy to make. And
Ingredients:
** 500 g (2 medium) eggplant, baked or
grilled
** 140 g (1 cup) onions, roughly
chopped
** 75 g (4 tbsp) tahini
** the juice from a lemon (about 3
tbsp)
** 2 cloves of garlic
** 1 pinch of salt
Method:
Roast or grill your eggplant until it's
soft and silky (about 40 to 50 minutes). Let it cool and peel. You
can also use cooked frozen and thawed eggplant if you want. Just let
it drain for a bit before use.
In a food processor add your onion and
garlic cloves and pulse until they are finely chopped, but not a
paste. Add your eggplant, lemon juice and salt and blend until
everything starts to get smooth.
Add your tahini and blend again until
everything is smooth and delicious.
Serve with your favorite bread, chips,
raw veggies... Your choice.
You can store this dip in the fridge in
an airtight container for about 3 days.
Don't forget that you have a video version for this recipe too:
If you like what you see, don't forget to follow this blog, subscribe to my YouTube channel and also comment and share the things that you like!
Ingrediente:
** 500 g vinete (2 medii), coapte sau
la grătar
** 140 g ceapa, tocata
** 75 g (4 linguri) tahini
** sucul de la o lămâie (aproximativ
3 linguri)
** 2 catei de usturoi
** 1 vârf de cutit sare
Metodă:
Se coc vinetele până când sunt moi
si matasoase (aproximativ 40-50 de minute). Lăsați-le să se
răcească și decojitile. De asemenea, puteți folosi vinete
congelate și dezghețate, dacă doriți. Lăsați-le doar să se
scurgă puțin înainte.
Într-un robot de bucatarie adăugați
ceapa și usturoiul și pulsați până când acestea sunt tocate
fin, dar nu o pastă. Adăugați vinetele, sucul de lamaie și sarea
și procesați până când totul începe să devină pasta.
Adăugați tahini și procesați din
nou până când aveti o pasta fina
Serviți cu pâinea preferată,
chips-uri, legume crude, in functie de preferinte.
Puteți pastra această salata în
frigider într-un container etanș aproximativ 3 zile.
No comments:
Post a Comment