Monday, December 16, 2019

Oat and tahini cookies

These 4 ingredient oat and tahini cookies are so easy to make, yummy, packed with iron, calcium, fiber and they are baby friendly too! So you can enjoy them with your baby.
Also, you can bake a double or triple batch and freeze some too. Perfect for busy moms to have them on hand. And you can use them as a quick snack at home or on the go, as dessert or breakfast too. Your choice!



Ingredients:

210 g (1.5 cup) oat flour
100 g (0.5 cup) pitted dates
87 g (0.33 cup) tahini
50 g (0.25 cup) vegan butter
Optional: raisins, blueberries, chocolate chips (for older babies)

Method:
Soak the dates in hot water for about 10-15 minutes. Blend with some of the soaking water until you have a smooth paste (use as little water ass you can)
Mix the cold vegan butter with the oat flour and tahini until you have a crumbly, sandlike texture. Add the date paste and mix until you have a dough. Add the optional dried fruit or chocolate chips.
Chill in the fridge for about 30 minutes to 1 hour or in the freezer for about 20 minutes.
Preheat the oven at 200°C for 10-15 minutes.
Take out your dough out from the fridge/ freezer and form your cookies (4-5 cm diameter and a bit more than 0.5 cm thick)
Bake on a baking sheet lined with a silicone mat or baking paper for 15 to 20 minutes or until the cookies look dry on the surface and the edges start to look golden-brown.
Enjoy as they are, with a glass of plant milk or some vegan yogurt.
You can store them on the counter top in an airtight container for 3-4 days, in the fridge in an airtight container for up to a week and in the freezer for up to 3 months.


For the video version of this recipe click here:



And don't forget to subscribe if you like what you see!




Ingrediente:
210 g (1,5 cană) făină de ovăz
100 g (0,5 cana) curmale
87 g (0,33 cana) tahini 
50 g (0,25 cană) de unt vegan (margarina de copt)
Opțional: stafide, afine, chipsuri de ciocolată (pentru copiii mai mari)

Metodă:
Înmuiați curmalele în apă fierbinte timp de aproximativ 10-15 minute. Blenduiți cu o mica parte din apă până când veți avea o pastă fina (folosiți cât mai puțina apă posibil)
Amestecați untul vegan rece cu făina de ovăz și tahini până când veți avea o textură asemănătoare cu nisipul. Adăugați pasta de curmale și amestecați până când aveți un aluat. Adăugați-vă chipsuri de ciocolată sau fructe uscate daca vreti.
Se răcește la frigider aproximativ 30 de minute până la 1 oră sau la congelator pentru aproximativ 20 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 200 ° C timp de 10-15 minute.
Scoateți aluatul din frigider / congelator și formati biscuitii (diametrul de 4-5 cm și puțin mai grosi de 0,5 cm)
Coaceți intr-o tava cu o foaie de silicon sau hârtie de copt timp de 15 până la 20 de minute sau până când biscuitii nu mai sunt umezi pe suprafață și marginile încep să fie aurii.
Sunt deliciosi ca atare, cu un pahar de lapte vegetal sau iaurt (vegan).

II puteți depozita într-un recipient etanș timp de 3-4 zile afara din frigider, la frigider într-un recipient etanș până la o săptămână și la congelator până la 3 luni.



No comments:

Post a Comment