Tuesday, April 1, 2025

Pesto de primăvară// Spring green pesto

        Pesto delicios, fresh, fără ulei adăugat dar care aduce grăsimi sănătoase din caju, fibre și o multitudine de micronutrienți din spanac și pătrunjel, mai bogat în proteine decât un pesto clasic. În plus, este mai prietenos cu bugetul datorită folosirii caju în loc de semințede pin.

        Cine a zis că pesto trebuie să fie plin de ulei și greu? 😏 Hai să-ți arăt o variantă mai fresh, mai proteică și cu un boost de nutrienți din spanac și pătrunjel! 🌱💪 Cremos, fără ulei adăugat, cu grăsimi bune din caju (sau semințe de floarea-soarelui, dacă vrei ceva mai prietenos cu bugetul). Perfect pentru paste, wraps sau… direct cu lingura. Tu cum îl preferi? 😋💬






Ingrediente

Caju crud - 150 g

Sare (iodată) - 5 g

Suc de lămâie - 45 g

Drojdie inactivă - 60 g

Usturoi - 15 g

Piper negru, măcinat - 2 g

Apă - 250 ml

Pătrunjel, proaspăt - 50 g

Spanac, crud - 100g

 

Mod de preparare

Într-un robot de bucătărie puneți toate ingredientele apoi procesați până obțineți o pastă de consisteța dorită.

Eu prefer o consistență mai cremoasă, dar este delicios oricum îl preferați.

Se poate folosi ca sos de paste, bază pentru sandwich-uri sau wrapuri, etc.

 

*Semințe de floarea-soarelui în loc de caju pentru o versiune mai prietenoasă cu bugetul

 





English version

Ingredients

Cashews, raw - 150 g

Salt (lodized) - 5 g

Lemon Juice - 45 g

Nutritional Yeast - 60 g

Garlic, Fresh - 15 g

Black Pepper, Ground - 2 g

Water - 250 g

Parsley, Fresh - 50g

Spinach, Raw - 100g

 

Preparation

Put all the ingredients in a food processor and process until you get a paste of the desired consistency.

I prefer a creamier consistency, but it is delicious however you prefer it.

Can be used as a pasta sauce, base for sandwiches or wraps, etc.

 

*Sunflower seeds instead of cashews for a budget friendly version.




No comments:

Post a Comment