With these brownies you eat your dessert and a healthy portion or your legumes in the same time😊
They are also oil free for added goodness 😊
I know that usual people use black beans for brownies, but I LOVE chickpeas, and I couldn't let them out from my desserts either.
You cannot taste the chickpeas at all, and these brownies are really fudgy, decadent, moist and they hit the spot when you want something sweet.
Ok, even now, when I'm writing this, I'm salivating 😁
Enough of the description, let's go to the recipe now!
Method:
Substitutions:
Nut butter of choice instead of peanut butter. I don't recommend tahini, because it can be a little bit bitter, but I really recommend sunflower seeds butter, almond butter or cashew butter
Carob powder instead of unsweetened cocoa powder
150 sugar instead of agave, if you use granulated (brown or white sugar)
Ingrediente
- 350 g (2 căni) năut
- 50 g (1/2 cană) pudră de cacao (neîndulcită)
- 125 g (1/2 cană) unt de arahide
- 60 g (1/2 cană) făină de ovăz (sau fulgi de ovăz
măcinați în făină)
- 2 „oua” de in (2 linguri de semințe de in
măcinate + 6 linguri de apă)
- 200 g (1/2 cană) sirop de agave sau sirop de
arțar DAR dacă îți plac alimentele mai dulci poți adăuga 3/4 de cană sau chiar
1 cană dacă preferi un brownie foarte dulce 😊
- 2 lingurițe extract de vanilie
- 1 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță sare
- 60 ml (¼ cană) lapte vegetal la alegere
Metodă:
Preîncălziți cuptorul la foc mediu-mare (190º C sau 350º F).
Combinați toate ingredientele și amestecați până
la omogenizare completă. Asigurață-vă ca blenduiți foarte, foarte bine. (Un
blender poate funcționa dacă este neapărat necesar, dar textura – și chiar
gustul – va fi mult mai bună într-un robot de bucătărie).
Se toarnă intr-o tavă tapetată cu hartie de copt.
Opțional: presărați deasupra bucăți de ciocolată. Gatiti 20-30 de minute la 190º C, apoi lasati sa se raceasca cel putin
10 minute inainte de a incerca sa o taiati. Daca tot par prea putin gatite, le poti
pune la frigider peste noapte si se vor intari ca prin magie! Face 9-12 brownies.
Trucul cu acestea: servește-le mai întâi
și apoi dezvăluie ingredientul secret.
Substituții:
Unt de nuci sau semințe la alegere în loc de unt de arahide. Nu recomand tahini, pentru că poate fi puțin amar, dar chiar recomand untul din semințe de floarea soarelui, migdale sau caju.
Pudră de roșcove în loc de pudră de cacao neîndulcită
150 de zahăr în loc de agave, dacă folosești granulat (zahăr brun sau alb)
Looks amazing! I have to try this. Thank you for your recipes :)
ReplyDeleteYou're welcome!
DeleteI hope that you like them as much as I do 😊
Looks great! Thanks.
ReplyDeleteThanks for being so kind!
DeleteThanks for posting this info. I just want to let you know that I just check out your site and I find it very interesting and informative. I can't wait to read lots of your posts. motion sensor kitchen faucet
ReplyDelete