Who likes pizza? I sure do! And these little (or bigger, depends on how big you want them to be) pizza pockets are so much easier to pack when you're on the go than a pizza. And very delicious still!
Also, these pizza pockets are so easy to make and you only need 5 ingredients to create a delicious and quite healthy food that it's also very convenient. We love to eat them with a yogurt and garlic sauce or with just a simple tomato sauce, because what's pizza without a good sauce?
And why am I trying to find reasons for you to enjoy delicious vegan foods? Delicious food is always good and should be enjoyed because it's yummy and because you can!
** 1 pizza dough (homemade or
storebought – I prefer homemade whenever I have the time)
** pizza sauce (about 1/2 cup)
** vegan sausage or vegan ham or
tofu
** 1 sweet pepper, cut into bite sized
pieces
** other veggies of choice
Method:
Make your dough if you want to use
homemade and let it proof for 1 hour or until doubled in size,
covered with a clean towel. Divide your dough into 8-10 dough balls
that you'll lightly flour (you don't want them to stick together). On
a lightly floured surface roll your dough balls until they're about
1/2 cm thick.
Add your filling on half of the dough
starting with your pizza sauce, cheese, sausage, peppers (or you can
change the order, if you like) then fold the other half of the dough
over the filling. Press the edges to seal well and poke some wholes
in the top, so the pockets won't burst.
Preheat your oven on medium heat for
about 15 minutes before baking.
Bake your pockets on medium heat for
15-20 minutes or until they're golden brown. And if you want, you can
brush your pockets with some vegetable milk before baking to help
them have a nicer color.
Enjoy just like this or with your
favorite sauce!
Also, I have a video for this recipe too (and the video directions may be helpful too):
If you like what you see, don't forget to follow this blog, subscribe to my YouTube channel and also comment and share the things that you like!
Ingrediente (ies
aproximativ 8-10 chifle):
** 1 aluat de pizza (facut
în casă sau cumpărat – eu prefer în casă ori de câte ori am
timp)
** brânza vegană preferată (eu folosesc mozzarella din floarea soarelui)
** sos de pizza
(aproximativ 1/2 cană)
** cârnăciori vegani sau
șuncă vegană sau tofu
** 1 ardei dulce, tăiat
în bucăți relativ mici
** alte legume de alegere
Metodă:
Faceți aluatul dacă
doriți să folosiți unul de casă și lăsați-l să crească timp
de 1 oră sau până când se dublează în dimensiune, acoperit cu
un prosop curat. Împărțiți aluatul în 8-10 bile de aluat pe care
le veți presura cu puțină făină (nu doriți ca acestea să se
lipească una de alta). Pe o suprafață tapetată cu puțină făină
întindeți bilele de aluat până când acestea sunt de aproximativ
1/2 cm grosime.
Adăugați umplutura pe
jumătate din aluat, începând cu sosul de pizza, brânza,
cârnăciorii tăiați bucăți, ardei (sau puteți schimba ordinea,
dacă doriți), apoi împăturiți cealaltă jumătate a aluatului
peste umplutură. Apăsați margini pentru a sigila bine și faceți
niște găuri in partea superioară a chiflelor (eu am folosit o
furculiță).
Preîncălziți cuptorul
la foc mediu timp de aproximativ 15 minute înainte de coacere.
Coaceți chiflele la foc
mediu timp de 15-20 de minute sau până când acestea sunt arămii.
Și dacă doriți, puteți să ungeți chiflele cu lapte vegetal
înainte de a le coace pentru a le ajuta să aibă o culoare mai
frumoasă.
Se pot mânca ca atare sau
cu sosul preferat!
No comments:
Post a Comment