Friday, December 14, 2018

Pumpkin pie spice cake with a coconut pumpkin frosting (EN/ RO)

I made something with pumpkin again... What's new, am I right? You all know that I love pumpkin by now... And that I like to make things that are different. 
A few weeks ago I asked my YouTube family what they want to see this month. And most people said that they want recipes for holidays, hence the latest recipes. And I think that this one is also fit for your holiday table. 
This cake is light and fluffy, full of flavor and warming spices. And the creamy pumpkin and coconut frosting is so light and yummy and and fits perfectly with the spices that I use! 
I also love that if you know how to use a piping bag (aka, you're not terrible at it, like I am) you can make it look amazing, to fit the taste!


Ingredients (makes a 24 cm or 10 inch cake): 
Cake:
** 375 g (2.5 cups) whole wheat flour
** 135 g (2/3 cup) unrefined brown sugar
** 130 g (1/2 cup) tahini
** 500 ml (2 cups) plant milk
** 2 flax eggs (2 tbsp ground flax + 6 tbsp water)
** 2 tsp baking powder
** 1/2 tsp baking soda
** 1 pinch of salt

Frosting:
** 460 g (2 cups) pumpkin puree
** 600 g (2 cups) coconut cream
** 300 g (1 cup) date paste

Method:
Make the sponge:
Preheat the oven on medium-low heat for at least 10-15 minutes.
Make the flax egg and set it apart.
Mix the flour with the baking powder, baking soda, salt and pumpkin pie spice into a bowl and the sugar and wet ingredients into a different bowl until well incorporated. Add the wet ingredients to the dry ones. Mix until you have a batter, but be careful not to overmix it.
In a springform (or use a cake pan lined with parchment paper) pour the batter. Bake for 45 to 60 minutes (or until a toothpick inserted in the sponge comes out clean) on medium-low heat.
You could bake 2 or 3 thinner cakes to make the layers individually. In this case, you should bake the cake for less, about 20 to 30 minutes, or until a toothpick comes out clean.
Let the sponge cool very well before cutting it into layers and frosting. You don't want to put the frosting on a warm cake.
Make the frosting:
You should use only the white part from the full fat coconut milk can. To separate it wrom the water keep it in the fridge for at least 8 hours or overnight. And use cold coconut milk, from the fridge.
Using a mixer mix together the coconut milk and pumpkin puree until you have fluffy stiff peaks. Add the date paste and pumpkin pie spice and mix until everything is well incorporated and fluffy. Keep in the fridge until your cake is ready to be frosted.
Enjoy!

Substitutions:
Buckwheat flour instead of whole wheat flour
Other plant milk of choice instead of the soy milk
Nut or seed butter of your choice if you don't have or eat tahini
Other granulated sweetener of choice instead of brown sugar
Ground chia seeds instead of ground flax seeds in the "egg"


You have a video recipe for this too: 


If you like what you see, don't forget to follow this blog, subscribe to my YouTube channel and also comment and share the things that you like!



Ingrediente (face un tort de 24 cm diametru):
Blat:
** 375 g (2,5 căni) făină integrală de grâu
** 135 g (2/3 cană) zahăr brun nerafinat
** 130 g (1/2 cană) tahini
** 500 ml (2 cană) lapte vegetal
** 2 ”ouă” de in (2 linguri in macinat + 6 linguri apă)
** 2 lingurițe praf de copt
** 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
** 1 vârf de cuțit sare
Cremă:
** 460 g (2 căni) piure de dovleac
** 600 g (2 căni) cremă de cocos
** 300 g (1 cană) pastă de curmale

Metodă:
Faceți blatul:
Preîncălziți cuptorul la temperatură medie-joasă timp de cel puțin 10-15 minute.
Faceți oul de in și lăsați-l deoparte. Se amestecă făina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sare și condimentele pentru plăcintă de dovleac într-un bol, iar zahărul și ingredientele umede amestecă într-un bol diferit până se încorporează bine. Adăugați ingredientele umede la cele uscate. Se amestecă până când aveți un aluat, dar aveți grijă să nu-l amestecați prea mult.
Într-o formă de tort cu pereți detașabili (sau o tavă căptușită cu hârtie de copt) turnați aluatul. Coaceți timp de 45 până la 60 de minute (sau până când o scobitoare introdusă in blat iese curată) la temperatură medie-joasă.
Ați putea coace 2 sau 3 blaturi mai subțiri pentru a face straturile în mod individual. În acest caz, ar trebui să coaceți blatul mai puțin, aproximativ 20-30 de minute sau până când o scobitoare iese curată.
Lăsați blatul să se răcească foarte bine înainte de a-l tăia în straturi și de a-l glazura. Nu doriți să puneți glazura pe un tort cald.
Faceți glazura:
Ar trebui să folosiți numai partea albă din conserva de lapte de cocos. Pentru a o separa de apă, păstrați conservele în frigider timp de cel puțin 8 ore sau peste noapte. Și folosiți laptele rece, din frigider.
Folosind un mixer amestecați laptele de cocos și piureul de dovleac până când aveți o frișcă pufoasă. Adăugați pasta de curmale și condimentele pentru plăcintă de dovleac și amestecați până când totul este bine încorporat și pufos. Păstrați în frigider până când tortul dvs. este gata de a fi ornat.

Substitutii:
Făină hrișcă în loc de făină integrală de grâu
Alt tip de lapte vegetal, în loc de lapte de soia
Alt unt de nuci sau semințe la alegerea dvs. dacă nu aveți sau nu mâncați tahini
Alt îndulcitor granulat la alegere în loc de zahăr brun
Semințe de chia în loc de semințe de in măcinate în "ou" 




No comments:

Post a Comment