A few weeks ago I asked my YouTube family what they want to see this month. And most people said that they want recipes for holidays, hence the latest recipes. And I think that this one is also fit for your holiday table.
This cake is light and fluffy, full of flavor and warming spices. And the creamy pumpkin and coconut frosting is so light and yummy and and fits perfectly with the spices that I use!
I also love that if you know how to use a piping bag (aka, you're not terrible at it, like I am) you can make it look amazing, to fit the taste!
Cake:
**
375 g (2.5 cups) whole wheat flour
**
135 g (2/3 cup) unrefined brown sugar
**
130 g (1/2 cup) tahini
**
500 ml (2 cups) plant milk
**
2 flax eggs (2 tbsp ground flax + 6 tbsp water)
**
2 tbsp pumpkin pie spice
**
2 tsp baking powder
**
1/2 tsp baking soda
**
1 pinch of salt
Frosting:
**
460 g (2 cups) pumpkin puree
**
600 g (2 cups) coconut cream
**
300 g (1 cup) date paste
**
1 tbsp pumpkin pie spice
Method:
Make
the sponge:
Preheat
the oven on medium-low heat for at least 10-15
minutes.
Make
the flax egg and set it apart.
Mix
the flour with the baking powder, baking soda, salt and pumpkin pie
spice into a bowl and the sugar and wet ingredients into a different
bowl until well incorporated. Add the wet ingredients to the dry
ones. Mix until you have a batter, but be careful not to overmix it.
In
a springform (or use a cake pan lined with parchment paper) pour the
batter. Bake for 45 to 60 minutes (or until a toothpick inserted
in the sponge comes out clean) on medium-low heat.
You
could bake 2 or 3 thinner cakes to make the
layers individually. In this case, you should bake the cake for less,
about 20 to 30 minutes, or until a toothpick comes out clean.
Let
the sponge cool very well before cutting it into layers and frosting.
You don't want to put the frosting on a warm cake.
Make
the frosting:
You
should use only the white part from the full fat coconut milk can. To
separate it wrom the water keep it in the fridge for at least 8 hours
or overnight. And use cold coconut milk, from the fridge.
Using
a mixer mix together the coconut milk and pumpkin puree until you
have fluffy stiff peaks. Add the date paste and pumpkin pie spice and
mix until everything is well incorporated and fluffy. Keep in the
fridge until your cake is ready to be frosted.
Enjoy!
Substitutions:
Buckwheat
flour instead of whole wheat flour
Other
plant milk of choice instead of the soy milk
Nut
or seed butter of your choice if you don't have or eat tahini
Other
granulated sweetener of choice instead of brown sugar
Ground
chia seeds instead of ground flax seeds in the "egg"
You have a video recipe for this too:
If you like what you see, don't forget to follow this blog, subscribe to my YouTube channel and also comment and share the things that you like!
Ingrediente
(face un tort de 24 cm diametru):
Blat:
**
375 g (2,5 căni) făină integrală de grâu
**
135 g (2/3 cană) zahăr brun nerafinat
**
130 g (1/2 cană) tahini
**
500 ml (2 cană) lapte vegetal
**
2 ”ouă” de in (2 linguri in macinat + 6 linguri apă)
**
2 linguri condimente pentru plăcintă de dovleac
**
2 lingurițe praf de copt
**
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
**
1 vârf de cuțit sare
Cremă:
**
460 g (2 căni) piure de dovleac
**
600 g (2 căni) cremă de cocos
**
300 g (1 cană) pastă de curmale
**
1 lingură condimente pentru plăcintă de dovleac
Metodă:
Faceți
blatul:
Preîncălziți
cuptorul la temperatură medie-joasă timp de cel puțin 10-15
minute.
Faceți
oul de in și lăsați-l deoparte. Se amestecă făina cu praful de
copt, bicarbonatul de sodiu, sare și condimentele pentru plăcintă
de dovleac într-un bol, iar zahărul și ingredientele umede
amestecă într-un bol diferit până se încorporează bine.
Adăugați ingredientele umede la cele uscate. Se amestecă până
când aveți un aluat, dar aveți grijă să nu-l amestecați prea
mult.
Într-o
formă de tort cu pereți detașabili (sau o tavă căptușită cu
hârtie de copt) turnați aluatul. Coaceți timp de 45 până la 60
de minute (sau până când o scobitoare introdusă in blat iese
curată) la temperatură medie-joasă.
Ați
putea coace 2 sau 3 blaturi mai subțiri pentru a face straturile în
mod individual. În acest caz, ar trebui să coaceți blatul mai
puțin, aproximativ 20-30 de minute sau până când o scobitoare
iese curată.
Lăsați
blatul să se răcească foarte bine înainte de a-l tăia în
straturi și de a-l glazura. Nu doriți să puneți glazura pe un
tort cald.
Faceți
glazura:
Ar
trebui să folosiți numai partea albă din conserva de lapte de
cocos. Pentru a o separa de apă, păstrați conservele în frigider
timp de cel puțin 8 ore sau peste noapte. Și folosiți laptele
rece, din frigider.
Folosind
un mixer amestecați laptele de cocos și piureul de dovleac până
când aveți o frișcă pufoasă. Adăugați pasta de curmale și
condimentele pentru plăcintă de dovleac și amestecați până când
totul este bine încorporat și pufos. Păstrați în frigider până
când tortul dvs. este gata de a fi ornat.
Substitutii:
Făină
hrișcă în loc de făină integrală de grâu
Alt
tip de lapte vegetal, în loc de lapte de soia
Alt
unt de nuci sau semințe la alegerea dvs. dacă nu aveți sau nu
mâncați tahini
Alt
îndulcitor granulat la alegere în loc de zahăr brun
No comments:
Post a Comment