Friday, December 7, 2018

Tahini biscuits (EN/ RO)

Biscuits and gravy is not really a thing in my country, but I've heard so much about this combo and about biscuits and gravy in general! 
And the fact that they always look so fluffy and flaky made me want to try them. 
I've researched a bit about the difference between biscuits and scones (I found out that no, they're not the same thing) and I started to develop a recipe for myself. Using tahini, because I love it and whole wheat flour for added nutrition. 
And guys, they are so delicious! Fluffy and flaky and they have and amazing depth of flavor, with a bit of bitterness because of the tahini too! They are amazing with a bit of vegan butter and some jam, nut butter, fruits, gravy... Your choice. 
Just try them for yourself, because you don't have to take my word :) 


Ingredients: 

** 375 g (2.5 cups) whole wheat flour
** 195 – 250 ml (3/4 – 1 cup) soy milk (or other unsweetened plant milk of your choice)
** 87 g (1/3 cup) tahini
** 1 tbsp lemon juice
** 1 tsp baking powder
** 1/2 tsp baking soda
** 1 pinch of salt 
Optional: your favorite herbs, to make them herbed biscuits 


Method:
Preheat your oven to medium-high heat when you start to make your biscuits.
Add lemon juice to your plant milk to make "vegan buttermilk". Set aside.
In a large mixing bowl mix your dry ingredients, add the tahini and use your fingers or a pastry cutter to combine the two until only small pieces remain and it looks like sand.
Make a well in the dry ingredients and, using a wooden spoon, stir gently while pouring in the vegan buttermilk a little bit at a time. You may need 1 cup or less, depending of your flour. Stir until just slightly combined – it will be sticky.
Turn onto a lightly floured surface, dust the top with a bit of flour and then very gently turn the dough over on itself 5-6 times – hardly kneading.
Form into a 1.5 - 2 cm (about 3/4 inch) thick disc, handling as little as possible.
Cut your biscuits using a dough or cookie cutter or a similar-shape object with sharp edges and push straight down through the dough, then slightly twist. Repeat and place biscuits on a baking sheet, making sure they just touch – this will help them rise uniformly. Gently reform the dough and cut out the rest of the biscuits – you should have between 10 and 16 biscuits, depending on the size of the cookie cutter.
Bake for about 15 minutes or until fluffy and slightly golden brown. Serve immediately and let remaining biscuits cool completely before storing them in an airtight container or bag.

Substitutions:
* Other nut or seed butter instead of tahini, but the taste will differ
* A 1 to 1 gluten free baking mix instead of the whole wheat flour if you want a gluten free recipe 



You have a video recipe for this too: 




If you like what you see, don't forget to follow this blog, subscribe to my YouTube channel and also comment and share the things that you like!







Ingrediente:
** 375 g (2,5 căni) făină integrală de grâu
** 195 - 250 ml (3/4 - 1 cană) lapte de soia (sau alt lapte vegetal neindulcit)
** 87 g (1/3 cana) tahini
** 1 lingură suc de lămâie
** 1 linguriță praf de copt
** 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
** 1 vârf de cuțit sare

Metodă:
Preîncălziți cuptorul la foc mediu atunci când începeți să faceți biscuiții.
Adăugați suc de lămâie peste laptele vegetal pentru a face "lapte bătut” vegan. Puneți-l deoparte.
Într-un bol mare amestecați ingredientele uscate, adăugați tahini și folosind mîinile combinați cele două până când aveți o conisitență ca de nisip.
Faceți o ”fântână” în ingredientele uscate și, folosind o lingură de lemn, se amestecă ușor în timp ce se toarnă ”laptele bătut” puțin câte puțin. Este posibil să aveți nevoie de 1 cană sau mai puțin, în funcție de făină. Se amestecă până se combină ingredientele, dar nu amestecați foarte viguros - aluatul va fi lipicios.
Pe o suprafață curată presărați puțină făină, turnați aluatul și puțină făină deasupra și apoi împăturiți foarte ușor aluatul peste el însuși de 5-6 ori - abia frământand.
Formați un disc din aluat cu grosimea de 1,5 - 2 cm, manipulând cât mai puțin posibil.
Tăiați biscuiții folosind o formă de fursecuri (de obicei rotundă) sau un obiect cu formă similară cu marginile ascuțite și împingeți drept în jos prin aluat, apoi răsuciți puțin. Repetați și puneți biscuiții pe o foaie de copt, asigurându-vă că aceștia se ating doar - acest lucru îi va ajuta să crească uniform. Reformați ușor aluatul și tăiați restul de biscuiți - ar trebui să aveți între 10 și 16 biscuiți, în funcție de mărimea tăietorului.
Coaceți aproximativ 15 minute sau până când biscuiții sunt pufoși și arămii. Serviți imediat și lăsați biscuiții rămași să se răcească complet înainte de a-i depozita într-un recipient sau într-o pungă etanșă.







No comments:

Post a Comment